Известие

Collapse
No announcement yet.

175 mA утечка от акумулатора

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 175 mA утечка от акумулатора

След като преседя 10 дни акумулатора който е на един месец каталяса. Утечката е 175 мА. Моля, подскажете нещо ако някой се е белосвал с такъв проблем.
    И още, препоръчайте ЕЛ сервиз във Варна.

Благодаря предварително.

Нема ли гаранация акумолатора бре
    Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
    EX`146 2.0 16v TS

Comment

на мен веднъж за два дни ми се изсипа акумолатора бях забравил включена принудително лампата на поафона. и от там
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

на мен па сички консуматори ми гаснат след 30 мин влючено невключено ако е изгасена колата
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
          на мен па сички консуматори ми гаснат след 30 мин влючено невключено ако е изгасена колата
          ми то и аз така мисля и касетофана сам изгасва ама на акумолатора му спря тока. След това го заредих и нямам никакви проблеми.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Колега,
            ако акумулатора ти е не е бил зареден нацяло и е малко амперчасове е нормално при тази утечка за това време да каталяса нацяло. Като се има в предвид и студеното време става напълно вероятно.
            Необходимо е при каране само при градски условия да се комбинира с дозареждане или със зарядно или с извънградско.
            п.п.Колко амперчаса ти е акумулатора?
            Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
            Citroen BX-19GT, 85
            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 01, Distintive - ex

Comment

кажи най-добре какъв ти е акумулатора за да не гадаем какъв е проблема
              Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
              Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
              Lancia Ypsilon '02

Comment

Със 175 мА утечка според мен няма значение какъв е акумулаторът, това е консумацията почти на един плафон. Утечката не трябва да е повече от 20-30, айде да речем 50 мА. Това знам от времената, когато си търсих утечка на Рено 19. Тогава зимно време петък вечерта я оставям, понеделник нема палене, завърти 2-3 пъти и дотам Изтърбуших всички плафони, сд-та, лампи, накрая се оказа, че бутонът, който пали плафона в багажника дава проблема, като при това плафонът си е загасен, но явно самият бутон окъсяваше някъде...

На Алфата не съм мерил утечка, може и да греша, но силно ще се учудя, ако 175 мА е нормално.
                156 2.4JTD '99 - продадена
                Nissan Murano '05 - не знам дали някога пак ще се кача на кола

Comment

ТИ си гъзе заради това е така при тебе
                  Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
                  EX`146 2.0 16v TS

Comment

Колега,ако имаш мултицет отваряй панела на предпазителите и ги почвай наред с уреда там където има консумация ще ти покаже,но преди това се увери,че всички консуматори на ток са изключени така ще разбереш от къде ти дърпа ток.Ако нещо ти е неясно питай с квото мога ще ти помогна
                    ALFA 166 2.0TS-хубавицата
                    Fiat Ritmo 125TC ABARTH-нека силата на ABARTH бъде с теб
                    PEUGEOT 206 1,4HDI(служебното) егати пауъра
                    Дачия Логан 1.6 power injection-с ГАС

Comment

Това при моделите след 2001 ли?Щото и на мен ми гаснеше радиото след 30 мин, ама един поафон ми разказа играта на батерията.
                      sigpic Alfasud/156 1.8ex
                      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Най-напред благодаря на всички. Това се казва форум за истински фенове. С италианката съм от 4 месеца и затова досега само чета форума без да се обаждам.
                        Историята има малко тъп край, но се надявам да е от полза и на други.
                        CD плеара беше свързан така, че да работи и при изваден контактен ключ. При това обче дори и в режим на готовност плеара е под напрежение и консумацията му е приблизително 150 mA. Отидох при едни момчета които работят в махалата и те започнаха направо от CD-то. След като го свързаха през контактния ключ всичко си дойде на място:-утечката е 25-30mA.
                        Акумолатора е BOSCH S5 63 Ah 610 A пусков ток.
                        CD-то е ALPINE CDE-9871R - казаха, че е свързан неправилно.
                        Накрая един въпрос:
                        Има ли вариант на свързване на CD и положение на КК различно от контакт при което CD да работи, а след като се извади КК да остава захранване само за паметта на CD?
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

Първоначално публикувано от ksf
                          Най-напред благодаря на всички. Това се казва форум за истински фенове. С италианката съм от 4 месеца и затова досега само чета форума без да се обаждам.
                          Историята има малко тъп край, но се надявам да е от полза и на други.
                          CD плеара беше свързан така, че да работи и при изваден контактен ключ. При това обче дори и в режим на готовност плеара е под напрежение и консумацията му е приблизително 150 mA. Отидох при едни момчета които работят в махалата и те започнаха направо от CD-то. След като го свързаха през контактния ключ всичко си дойде на място:-утечката е 25-30mA.
                          Акумолатора е BOSCH S5 63 Ah 610 A пусков ток.
                          CD-то е ALPINE CDE-9871R - казаха, че е свързан неправилно.
                          Накрая един въпрос:
                          Има ли вариант на свързване на CD и положение на КК различно от контакт при което CD да работи, а след като се извади КК да остава захранване само за паметта на CD?
                          Оригинално касетофоните си работят и при изваден ключ само че ъгасват след 30 мин, и при мен е така и със ЦД
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

При мен работеше нон стоп. По принцип на повечето автомобили има положение на КК различно от контакт при което CD работи.
                            Незнам дали първото положение, което е като едно леко едвам забележимо щтракване не е това което имам предвид. След него следва положението контакт, което е с много ясно щтракване.
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

Много е консумацията за СД-то, не трябва да е толкова. Имай предвид, че в момента, в който почнеш да мериш, сд-то се включва и за няколко секунди раздвижва механиката, тогава консумацията е голяма. Но след това и с него общата не трябва да е по-голяма от 50 мА. Аз винаги съм си връзвал СД-тата да работят и при изгасена кола, иначе просто няма идея, винаги се случва да чакаш някой път в изгасена кола.
                              156 2.4JTD '99 - продадена
                              Nissan Murano '05 - не знам дали някога пак ще се кача на кола

Comment

Working...
                              X